Wedstrijd natuurfilmen voor jongeren

6 juni 2017 Doen0

Wildlife Film Festival Rotterdam organiseert de Nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren. Alle jongeren tot 16 jaar kunnen hieraan meedoen. De wedstrijd is vorige week begonnen en tijdens de finale op 28 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.
Natuurfilms zijn populairder dan ooit. Met beelden, bijvoorbeeld gemaakt met je eigen telefoon, kun je heel goed laten zien wat natuur voor jou betekent. Natuur is overal: onder een stoeptegel, in je achtertuin, maar ook in het bos bij je oma of op je vakantieadres.

De Nationale Natuur Filmwedstrijd roept jongeren op een eigen korte natuurfilm van maximaal drie minuten te maken en in te sturen. De beste filmpjes worden eind oktober op het Wildlife Film Festival Rotterdam vertoond, waarna een jury met onder anderen filmmaker Ruben Smit de winnaar zal uitroepen. De deadline voor inzending is 29 september 2017.

Ruben Smit, jurylid en ambassadeur van de wedstrijd, roept jongeren op om mee te doen: “Ik ben altijd enorm nieuwsgierig hoe de natuur eruitziet, maar vooral hoe dieren en planten samenleven. Daarom ben ik ecoloog geworden. Later besefte ik dat het vertellen van natuurverhalen helemaal mijn ding is. En hoe kun je dat beter dan met beeld? Daarom ben ik eerst natuurfotograaf en later natuurfilmer geworden.”
De maker van bekende natuurfilms als ‘De Nieuwe Wildernis‘ en ‘De Levende Rivier‘ heeft ook een aantal tips om de beginnende natuurfilmer op weg te helpen. Deze tips deelt hij op www.nationalenatuurfilmwedstrijd.nl. Op deze website is ook alle informatie over de wedstrijd te vinden.

In filmtheater Cinerama in Rotterdam vindt eind oktober de derde editie van Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) plaats. Vier dagen lang worden de beste en meest recente natuurdocumentaires uit binnen- en buitenland getoond. Bezoekers, jong en oud, kunnen genieten van maar liefst tachtig topfilms, van lezingen & workshops en van een speciaal programma voor de jeugd. Tijdens dit jeugdprogramma worden de winnende filmpjes van Nationale Natuur Filmwedstrijd vertoond. WFFR is een privaat initiatief, opgezet door vrijwilligers en geboren vanuit een passie voor dieren, natuur en films.