Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing door Gaby Herweijer: Eet als een expert

19 mei 2017 @ 20:00 - 21:30

Eventbrite - Lezing door Gaby Herweijer: Eet als een expert

De voedingsindustrie houdt ons voor de gek met misleidende etiketten en onjuiste voedingsclaims van fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden en vliegen de voedselhypes je om de oren: groene smoothies, gojibessen, speltbrood… Wat is nu écht gezond?

expertIn mei 2016 heeft online platform I’m a Foodie het boek Eet als een expert uitgebracht. Een wetenschappelijk onderbouwd boek over het hoe, wat en waarom van gezond eten. In Eet als een expert laten de auteurs zien hoe je eten en drinken kunt inzetten voor je gezondheid en wordt op toegankelijke wijze uitgelegd hoe voedingswetenschap werkt (en wanneer het niet werkt). Het boek geeft een compleet beeld van een gezond eetpatroon en de keuzes die je daarbinnen kan maken. De wetenschappelijke onderbouwing wordt beschreven, met hier en daar wat meer verdieping. En uiteraard wordt de vertaalslag naar de praktijk gemaakt, met tips, productaanbevelingen en recepten. Het boek laat zien dat gezond eten leuk, lekker en niet moeilijk is.

Gaby Herweijer, een van de auteurs van het boek Eet als een expert, geeft een lezing over het hoe, wat en waarom van gezonde voeding. Geen hypes & trends, wel wetenschap! Laat je inspireren tot het maken van gezonde keuzes. Want uiteindelijk is de keuze aan jezelf: op welke manier ga jij gezond eten?

Gaby Herweijer is diëtist, gezondheidswetenschapper, docent en medeauteur van het boek Eet als een expert. Als diëtist is ze werkzaam in haar eigen praktijk, waar ze voornamelijk is gespecialiseerd in maag- en darmproblemen en kinderdiëtetiek. Als docent is ze (mede)verantwoordelijk voor de leerlijn voeding bij de hbo-opleiding Sportkunde van Inholland Haarlem.

Met het schrijven van Eet als een expert schept ze meer duidelijkheid in de wirwar aan informatie over voeding: enerzijds de marketingmisleiding in de supermarkt en anderzijds de misinformatie en vele fabels van het internet en de goeroes. Gaby vindt het een leuke uitdaging om voedingswetenschap op een begrijpelijke en praktische manier te vertalen naar de cliënt, student en lezer!


Vrijdag 19 mei 2017

20.00 uur – 21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur
€ 20,-
Mannenzaal, Westsingel 47, Amersfoort

Eventbrite - Lezing door Gaby Herweijer: Eet als een expert

Gegevens

Datum:
19 mei 2017
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lezing-door-gaby-herweijer-eet-als-een-expert-33989440331

Locatie

Mannenzaal
Westsingel 47
Amersfoort, Utrecht 3811 BB Nederland
Telefoon:
06-30409578
Website:
http://mannenzaal.nl/

Organisator

Altijd Blijven Leren
Telefoon:
06-81124348
E-mail:
info@altijdblijvenleren.nl
Website:
http://www.altijdblijvenleren.nl

Sponsor: