Nieuw platform Tevredenlander roept op tot positiever geluid over Nederland

tevredenlanderTevredenlander is een initiatief dat Nederlanders motiveert om na te denken over datgene waarover ze tevreden zijn in Nederland. Met het platform willen de oprichters bewustzijn creëeren voor de positieve aspecten van de Nederlandse maatschappij. Het uiteindelijke doel is om Nederlanders vanuit een meer gebalanceerd perspectief een keuze te laten maken tijdens de verkiezingen op 15 maart.

Tevredenheid is kennelijk iets dat zich niet snel verwoordt of verspreidt. Negatieve berichten voeren op dit moment veelal de boventoon. En dat terwijl er ook veel is dat goed gaat. Nederland heeft het beste zorgstelsel van Europa (Euro Health Consumer Index 2015) en het tweede beste pensioenstelsel van de wereld (Melbourne Mercer Global Pension Index 2016). Nederland staat in de top 10 van meest democratische landen ter wereld (Democracy Index 2015) en op nummer twee van de wereld als het gaat om vrijheid van pers (Reporters without Borders 2016). Volgens de oprichters hoor je relatief weinig over deze positieve resultaten.

Irene Rompa (oprichter Tevredenlander): “We staan aan de vooravond van nieuwe verkiezingen. Links, rechts, oud of jong, iedereen heeft zijn zorgen. Er gaat veel aandacht naar dingen die kunnen worden verbeterd, en dat is ook nodig. Maar tegelijkertijd gaat er al een hele hoop wél goed. En dat mag ook best gezegd worden. Sterker nog: het is misschien nu belangrijker dan ooit om juist daar aandacht voor te hebben.”

Tevredenlander heeft geen politieke kleur of ambities. Het gaat er volgens de oprichters niet om wat Nederland stemt, als het maar niet vanuit angst is. Het initiatief roept daarom alle Nederlanders op om op hun sociale kanalen met de hashtag #tevredenlander te delen waar ze tevreden over zijn in Nederland, of dat te doen op www.tevredenlander.nl. Al deze berichten worden op de website geaggregeerd en vormen daardoor een collectie van meningen over datgene wat goed gaat.