Internationale bioscoopfilm over Iceman Wim Hof in de maak

Doen, Kijken, Mensen1

Het record van 1 uur en 53 minuten tot de nek aan toe in een bak met ijs staan is niet het enige record van ‘The Iceman’ Wim Hof. Hij heeft 21 Guinness World Records op zijn naam staan. Filmproducent Manely Vives Batista heeft zich ten doel gesteld het leven van Wim Hof van Sittard tot in Hollywood te verfilmen. Batista werkt veelal aan films met een maatschappelijk thema, zoals het gelauwerde ‘Wally Tax – Outsider’. Om de productie onafhankelijk te houden, is op Indiegogo deze week de crowdfunding gestart voor de filmdocumentaire over Wim Hof’s leven. Eind 2018 komt de film in de bioscoop. Het doel is om nog meer mensen te bereiken met zijn methode, die er onder andere voor zorgt dat je door een goede ademhaling bewust contact maakt met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem. Eerder huurden Hollywoodsterren zoals Orlando Bloom en Oprah Winfrey hem in.

Iceman

Van Sittard tot Hollywood
Al in zijn tienerjaren rende Wim Hof (Sittard, 1959) met een voldaan gevoel op zijn blote voeten door de sneeuw. Het bleek het begin van een grote reeks confrontaties met kou, waarbij iedere keer grenzen werden verlegd. Het resulteerde in 21 Guinness World Records en Wim Hof maakte faam als The Iceman. Hij heeft zichzelf geleerd hoe hij controle kan krijgen over zijn hartslag, ademhaling en bloedcirculatie. Dit wordt allemaal geregeld door het autonome zenuwstelsel, waar mensen normaal geen controle over hebben. Dit is wetenschappelijk bewezen en op dit moment vliegt Wim Hof de wereld over om mensen met deze methode te helpen en mee te werken aan verder onderzoek. Eerder hielp hij Hollywoodsterren zoals Oprah Winfrey, Orlando Bloom, Barbra Streisand en Tom Hanks. Wim Hof vertelt over de aankomende film: “Geweldig om nog meer mensen te bereiken die baat kunnen hebben bij een vergrote effectiviteit en een betere balans.”

Film Wim Hof
Eind 2018 is het uitkomen van de film gepland. De opnames van de flashbacks in de film beginnen vlak na de crowdfundingactie. Filmproducent Manely Vives Batista vertelt hierover: “Na deze crowdfunding kunnen we starten met het filmen van scène 1. In de eerste plaats wil ik een mooie film maken die mensen entertaint, maar vooral bewust maakt van Wims bevindingen, met een wetenschappelijke onderbouwing. De film zoals ik die maak wordt een onafhankelijke vertelling over een bijzondere familie en een man met een missie, die veel pijn gekend heeft tijdens zijn leven. Mensen zullen na het zien van de film ook weten hoe en waarom Wim ‘The Iceman’ werd.”
Het productiebedrijf Maria Isabel Productions geeft tickets weg voor diverse workshops die Wim Hof zal geven. Ook organiseert de regisseur diverse ontmoetingen met Wim Hof én tickets voor de première(s). Via Indiegogo worden er nog diverse zogenoemde ‘backers’ gezocht.