Buitenmuseum Afrika Museum voortaan hele jaar geopend

Doen, Kijken, Nieuws0

Morgen opent het Afrika Museum de deuren van het buitenmuseum. De traditionele Afrikaanse woonerven zijn vanaf aankomend weekend weer volledig ingericht en toegankelijk voor publiek. Waar voorheen het buitenmuseum slechts tot het najaar te bezoeken was, blijft het vanaf nu het hele jaar door open. “Wij willen onze bezoekers het hele jaar door de maximale beleving van het Afrika Museum geven en daarin speelt het buitenmuseum als verlengstuk van het binnenmuseum een belangrijke rol”, aldus directeur Stijn Schoonderwoerd.

Buitenmuseum
In het buitenmuseum zijn diverse woonerven uit Afrikaanse dorpen nagebouwd. Je komt hier meer te weten over de traditionele architectuur van vijf volkeren uit de landen Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Daarnaast is het buitenmuseum het decor voor diverse zomerfestivals. Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) staat hedendaags Afrika centraal tijdens het familiefestival AFRICA NOW. En op zaterdag 17 juni wordt het slavernijverleden herdacht en de vrijheid gevierd tijdens het jaarlijkse KETI KOTI festival.

Binnenmuseum
Het binnenmuseum biedt zowel een ruime collectie traditionele Afrikaanse objecten als hedendaagse Afrikaanse kunst. De objecten vertellen veel over de gebruiken en gewoonten in de verschillende Afrikaanse landen en over de Afrikaanse diaspora. Naast de vaste tentoonstelling zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Afrika