Neusademhaling tegen verstopte neus en astma

Lezen0

neusademhalingMensen die regelmatig last hebben van een verstopte neus of mensen die kampen met luchtwegproblemen zoals astma, hebben baat bij een lichte neusademhaling, volgens ademcoach Marion Meesters. In haar boek Zuurstofwinst dat deze week verschijnt, vertelt ze over een nieuwe ademtechniek die zorgt voor gezondere luchtwegen.

‘De neusholte is een bron van stikstofoxide, een simpel gas dat bloedvaten en luchtdoorgangen verwijdt en zuurstof snel aflevert aan organen en spieren’, vertelt Meesters. ‘Het klinkt tegenstrijdig om door je neus te ademen als die verstopt zit, maar de stikstofoxide zorgt ervoor dat de neusdoorgangen juist meer open gaan staan’.

neusademhalingDaarnaast is volgens Meesters een gebrek aan voldoende koolzuur bij de meeste mensen een oorzaak van luchtwegproblemen. ‘Door de alledaagse stress ademen we onbewust veel vaker dan nodig is, waardoor we te veel zuurstof inademen en te veel koolzuur uitademen. Terwijl koolzuur juist een vaatverwijder is en noodzakelijk om zuurstof in het bloed af te geven aan lichaamscellen. Het klinkt tegenstrijdig, maar minder ademen betekent in dit geval meer zuurstof in je lichaam.’
De nieuwe ademtechniek is een simpele en wetenschappelijk bewezen methode die zorgt voor een afname van 70% van de luchtwegproblemen.