Tony Crabbe geeft college in Koninklijke Schouwburg

31 januari 2017 Kijken, Leren, Lezen, Mensen0
Schrijver van bestseller Nooit meer te druk naar Den Haag

‘Druk zijn’: dit fenomeen lijkt de nieuwe maatschappelijke norm, maar ook hét probleem van onze tijd. De Koninklijke Schouwburg organiseert in samenwerking met The School of Life op zaterdag 25 maart een theatercollege van de Britse auteur Tony Crabbe, schrijver van de bestseller Nooit meer te druk. Kaarten à € 37,50 voor dit exclusieve evenement zijn nu te koop via www.ks.nl.

Tony CrabbeTony Crabbe is bedrijfspsycholoog en werkt als consultant voor o.a. Microsoft en Disney. In september 2015 verscheen er een interview met hem in NRC met de titel ‘Alleen sukkels hebben het druk‘. Het interview ging viral op Facebook en werd het meest gelezen artikel uit 2015 én 2o16. Vorig jaar verscheen zijn boek Nooit meer te druk in het Nederlands. De auteur is een geliefd spreker; kaarten voor zijn seminars voor professionals kosten geregeld bijna duizend euro.

Crabbe over zijn college: “Druk zijn is gemakkelijk: het geeft een excuus om niet bezig te zijn met belangrijke zaken en het is een goedkope manier om indruk te maken op onze baas, collega’s en vrienden. Tegelijkertijd leidt het tot een constant gevoel van onrust, een gebrek aan tijd en een tekort aan aandacht. Gevolg is de dreiging dat we ons vermogen verliezen om ons ergens volledig en langdurig op te richten.”

Op zaterdag 25 maart komt Crabbe naar Den Haag om te vertellen hoe men drukte de baas kan worden. Crabbe biedt zijn bezoekers heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven. Hij vertelt onder meer hoe we tegen de sociale norm in kunnen kiezen voor een minder hectisch leven. Hoe we de kick van drukte kunnen vervangen en hoe we bewuster met onze aandacht om kunnen gaan.

Zaterdag 25 maart, 20.15 uur. Engels gesproken.
Kaartverkoop loopt via de kassa van de Koninklijke Schouwburg. De eerste 100 kaarten kunnen tegen een speciaal Early Bird tarief à € 32,50 besteld worden; normaal tarief is € 37,50.