Hier moet je aan denken bij het kopen van gevelbekleding

0
458

Bij het aanleggen van je gevel is het van belang dat je dit in een keer goed doet. Een gevel kan namelijk wel tussen de 20 en 30 jaar meegaan en het is dan ook zonde als de gevel binnen een aantal jaar al aan vervanging toe is. Bij het aanleggen van je gevelbekleding zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Wat deze dingen zijn kun je in dit artikel wat meer over te weten komen. Zo krijg jij straks geen spijt van de aankopen die je hebt gedaan.

 

Het materiaal dat je gaat gebruiken voor het bekleden van je gevel

Om ervoor te zorgen dat je gevel stevig gaat staan zijn er een aantal materialen waar je uit kunt kiezen. Vandaag de dag wordt er het meeste gebruik gemaakt van steenstrips een crepi, naast het meestgebruikte materiaal wat hout is. Er zijn verschillende varianten van hout die je kunt gebruiken voor gevelbekledingen die zo elk hun eigen voordelen met zich meebrengen. De frake gevelbekleding is erg handig als jij op zoek bent naar een goedkope en sterke variant hout. Ook is het in dit geval handig om het kopen van iroko te overwegen. Het kopen van hout voor je gevelbekleding is duurder dan wanneer je ervoor kiest om crepi te gebruiken. Dit terwijl het kopen van steenstrips duurder is. Wel is het zo dat het aanschaffen van steenstrips ervoor zorgt dat er meer weerstand is en de kans groot is dat je gevelbekleding langer meegaat.

 

De kosten die bij het aanleggen van je gevelbekleding komen kijken

Wanneer jij je gevel wilt gaan bekleden zullen de kosten deels afhangen van het materiaal dat jij kiest. Hout is vaak tussen de 80 en 120 euro per vierkante meter. Het laten aanleggen van steenstrips kan soms echter wel twee keer zo duur is. Ook hangen de kosten dus sterk af van het formaat dak dat jij hebt. De eerste 12 vierkante meters zul je vaak per meter evenveel voor betalen, maar naarmate het meer wordt zullen de kosten per meter af gaan nemen. Dit komt voornamelijk doordat je niet alleen betaald voor het materiaal zelf, maar ook voor de levering en het aanleggen van de materialen. Als jij een groot huis hebt is het dus verstandig om ervoor te zorgen dat je over de opstartkosten heen gaat om zo geld te besparen.