Help ik ga op kamers

0
2033

Er komt een tijd en dan is het zo ver. Je gaat het veilige nest verlaten, wat je ouders vast veel verdriet doet (of niet). En nu moet je toch echt gaan leren om op eigen benen te staan. Het was vast fijn om elke avond thuis te komen en een bord vol met eten te zien, maar dat gaat nu toch echt veranderen. Samen met je eigen eten koken komen er nog veel meer dingen bij kijken. Om hier goed op voorbereid te zijn, komen hier een aantal dingen die je door kunt lopen voordat je echt je vleugels spreidt.

Net als thuis

Als eerste is het natuurlijk fijn als je voor jezelf kan zorgen. Wat hierbij erg handig is om van tevoren door te lopen zijn de standaard klusjes in huis. Kijk bijvoorbeeld eens met je moeder mee hoe ze dat gerecht maakt wat jullie altijd eten. Of loop even mee als ze weer eens een zoveelste was van jou in de wasmachine gooit en vraag gelijk hoe dat lekkere wasmiddel ruikt, want niks is zo fijn als wasmiddel van thuis. Zo heb je als je onder je eigen dekbed kruipt toch nog een beetje dat gevoel van thuis.

Netflix & chill

Je hebt waarschijnlijk huisgenoten als je op jezelf gaat. En hoe leuk het ook is om gezellig met je huisgenoten een drankje te doen of een spelletje te spelen , heb je soms ook tijd voor jezelf nodig. En wat is nou fijner om alleen te doen dan Netflix kijken. Als je dan je favoriete serie wilt wegkijken heb je een goede internetverbinding nodig. Dit kan ook door het huis geregeld worden waar je in woont, maar het is altijd handig om een alles in 1 pakket achter de hand te hebben. Zodat je zeker weet dat je bijvoorbeeld kan appen en TV kunt kijken.

Een lekker bed

Als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke is het erg handig om van tevoren wat meubels bij elkaar te zoeken. Deze kan je natuurlijk nieuw kopen, maar als je het internet afstruint kan je zomaar een aantal parels vinden. Denk bijvoorbeeld aan een bank voor als er bezoek komt. Een tafel met wat stoelen is ook altijd handig, voor als je het niet fijn vindt om je avondeten op de bank te eten. En waar eet je je avondeten van als je geen bord en bestek hebt? En ga zo maar door. Als eerste lijkt een bed mij het meest handig, want op de grond slapen daar wordt niemand blij van.