Is jouw tuin klaar voor de zomer?

0
979

Ben jij ook een fan van het warme weer? Dan kan het bijna niet anders dan dat ook jij deze zomer veelvuldig in de tuin te vinden bent. Mits het weer het toelaat natuurlijk. De tuin wordt ook wel de tweede woonkamer genoemd in de zomer omdat we hier met het warme weer even vaak of misschien wel vaker doorbrengen, alleen of met vrienden of familie. Maar is jouw tuin eigenlijk wel een beetje klaar voor de zomer of moet je hier en daar misschien nog wat dingen aanpassen om hem zomerproof te maken? In dit blog hebben we enkele waardevolle tips voor je op een rij gezet.

Het terras

Het zitgedeelte van een tuin wordt ook wel het terras genoemd. Vaak is het terras voorzien van tegels of een ander soortgelijke vloersoort. Zeker wanneer je er geen worteldoek onder hebt zal je zo nu en dan het onkruid tussen de tegels moeten verwijderen om het geheel een beetje verzorgt te houden. Nog een onderdeel van het terras is het zitgedeelte. Voor de tuin wordt meestal gekozen voor een loungeset omdat dit extra veel zitruimte biedt. Een loungeset biedt in ieder geval al voor minimaal 4 a 5 personen een zitplek en wanneer deze er niet zijn kan de set worden gebruikt om lekker op te loungen. Ook een normale tuinbank en tuinstoelen volstaan natuurlijk zolang het comfort maar hoog is. Lekker neerploffen en er nog lang niet vanaf (willen) komen is het doel voor die prachtige zomerse dagen. Wanneer het te warm wordt is het misschien wel handig om een schaduwplek te creëren. Dit doe je bijvoorbeeld door een zweefparasol neer te zetten of door een schaduwdoek op te hangen. Een parasol kopen voor in de tuin kan zowel online als in een fysieke winkel.

Het gazon

Nog een belangrijk onderdeel van je tuin is waarschijnlijk het gazon. Het gazon is ook wel je grasmat en zal hier en daar wat aandacht nodig hebben als je deze er netjes bij wilt hebben liggen in de zomer. Zo moet het gazon bijvoorbeeld op tijd gemaaid, bezaaid en gemest worden. Je kan dit zelf doen als je een beetje groene vingers hebt maar je kan er ook voor kiezen om iemand in te huren. Dit hangt er maar net vanaf hoeveel tijd en energie je er zelf in wilt steken. Wil je het graag zelf doen maar weet je niet precies hoe of met wat je moet beginnen? Op internet is een hoop informatie te vinden waarmee het ook jou gaat lukken.