Je eigen bar bouwen met epoxy

0
1271

Gedurende de lockdown hebben we met zijn allen kunnen beseffen hoe belangrijk een tuin of balkon wel niet is. Na hele dagen thuis zitten of thuis werken is iedereen wel toe aan een beetje natuur en ontspanning. Je balkon of tuin is een paar stappen verder. En toch word je tuin als snel overgeslagen. Als we iets gaan ondernemen dan het liefst ook even helemaal weg van huis. Doodzonde want ontspanning is dichterbij dan je denkt. Daarom delen we vandaag een leuke tip om van jouw tuin de perfecte plek te maken. Inderdaad, deze perfecte plek moet natuurlijk een bar bevatten. Wanneer de lockdown voorbij is kunnen je vrienden en familie gezellig langskomen voor een drankje. Maar niet te snel eerst moeten we de bar maken. 

 

Pallets als basis

Een bar klinkt al snel als absolute luxe product. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Door gebruik te maken van pallets als basis creëer je een stabiele basis die betaalbaar is. Pallets hebben veel draagkracht en zijn stevig. Daarnaast zijn ze makkelijk te bewerken. Ideaal dus om kosten te besparen. Je kan de pallets op verschillende manier aan elkaar verbinden. Uiteraard met spijkers en schroeven maar epoxy lijm is ook een goed alternatief als je niet wilt boren. De vorm van je bar kan je eenvoudig uitstippelen met de pallets. Heb je lastige hoeken dan kan je de pallets zagen in de juiste vorm. Hierdoor zal je bar altijd passen.  

 

Een likje epoxy en verf voor de afwerking

Heb je een constructie gebouwd van pallets dan is het tijd om de boel even goed te schuren. Is dat ook al gedaan dan kan er een likje verf overheen. Je wilt natuurlijk wel dat je bar past bij de rest van je tuin. De houtkleur van de pallet zelf geeft ook een natuurlijke uitstraling dus hier kan je ook voor kiezen. Als afwerking breng je over de gehele bar een laagje epoxy aan. Deze laag beschermt de bar tegen vlekken en maakt het waterafstotend. Wel zo handig voor een bar. Jij en je vrienden kunnen zorgeloos biertjes achterover tikken.

 

Een biertap niet te vergeten

Zonder bier geen bar. Voordat je helemaal los kan gaan aan je eigen bar is het natuurlijk wel nodig om een biertap te plaatsen in je bar. Deze zijn eenvoudige online te verkrijgen en maken je bar helemaal af.