Jouw stalen ros

0
866

Het is en blijft een enorme luxe; het bezit van een auto. Je wordt prinsheerlijk van A naar B gereden. Je kan vaak voor de deur instappen en voor de deur uitstappen en je vertrekt wanneer het jou uitkomt. Maar er zijn nog meer ijzeren vervoersmiddelen en sommigen zijn in bepaalde situaties meer geschikt. Daarover vertel ik je meer in deze blog. Lees je mee?

Van de fiets

Denk bijvoorbeeld eens aan de fiets. Voor veel mensen is dit hun eerste eigen vervoersmiddel, als kind al. Maar daarna is het nog steeds een handig vervoersmiddel. Zo komt het vooral van pas in de stad bijvoorbeeld. Daar is het met de auto soms geen doorkomen aan maar met de fiets race je overal zo tussendoor en kun je ook op plekken komen waar het voor de auto niet eens is toegestaan.

Naar de motor

En als we dan een stapje verdergaan dan de fiets, mag de motor niet ontbreken. Dit snelheidsmonster is voor veel mensen een droom om te mogen besturen. Vaak gaan we eerst voor ons autorijbewijs maar als we dan weer wat verder zijn, lonkt de vrijheid van een motor toch weer. Niet zo gek want het geeft een heel vrij gevoel om zo over de weg te vliegen. Dat is iets wat met de fiets niet te doen is.

Een gemotoriseerde koets

Maar voor de meeste mensen is de auto toch wel het meest prettige vervoersmiddel. Zoals ik al zei, is het gewoon heel makkelijk en je kan ook meteen het hele gezin of je vriendengroep meenemen, dat wordt toch lastig op de fiets. Een auto, mits goed onderhouden, gaat ook lang mee en dat is ook heel erg prettig. Overweeg je een (nieuwe) auto te kopen, let dan wel op dat je naast de aankoop kosten, vaak nog meer per maand moet betalen, afgezien van de benzine.

Tijd voor een nieuwe?

En ook jouw autootje gaat niet voor eeuwig mee. Soms moet je hier ook afscheid van nemen en wil je wellicht een nieuwe kopen. Maar ja, wat doe je dan met die ouwe? Nou verkopen! Zo krijg je misschien nog wat geld terug en dat kan je weer bij het geld voor het nieuwe exemplaar neer leggen. Je auto verkopen kan via het bedrijf OSW. Zo heb je er zelf helemaal geen omkijken naar. Zij zoeken een verkoper en regelen zo alles voor jou. Voor je het weet ben je van je oude bak af en staat de nieuwe op de stoep.