Schrijf je scriptie niet alleen

0
682

Het is de nachtmerrie van de meeste studenten: een scriptie. Jong of oud, ervaren of niet, een scriptie schrijven is voor veel mensen een enorme opgave. Vaak stellen studenten het zo lang mogelijk uit waardoor er ook nog problemen ontstaan met het op tijd inleveren van de scriptie. En hoe dan ook: je komt er niet onderuit. Vroeg of laat zul je moeten beginnen met onderzoeken en schrijven. Maar gelukkig, je staat er niet alleen voor. Er zijn gespecialiseerde bureaus die je kunnen ondersteunen bij het schrijven van een scriptie. Niet dat deze bureaus de scriptie voor jou schrijven, dat is echt verboden, maar ze kunnen je wel adviseren over diverse aspecten van je scriptie. Denk aan taal, inhoud, structuur en lay-out. Hulp bij het schrijven van een scriptie is dus echt zo gek nog niet. Zo sta je er niet alleen voor en weet je zeker dat je uiteindelijk een kwaliteitsproduct inlevert.

Nakijken op taal

Veel gebruikte hulp bij het schrijven van scriptie is de controle op taal. Dat is zo gek nog niet want veel scholen en universiteiten stellen daar eisen aan. En Nederlands is een moeilijke taal. Niet alleen voor mensen die Nederlands als tweede taal hebben, maar zeker ook voor degene die Nederlands als moedertaal hebben. Als je je scriptie laat nakijken op taal dan kun je rekenen op een check van spelling, grammatica, interpunctie, zinsopbouw controle, stijlfouten, consistentie en woordkeuze. Zo weet je zeker dat je scriptie in ieder geval niet afgekeurd wordt op taal want dat is wel heel zuur na al je werk en onderzoek.

Alle aspecten van een scriptie

Een taalcheck is handig, maar je kunt je scriptie op nog veel meer onderdelen laten beoordelen. Een structuurcheck is goed om te laten doem omdat je dan te horen krijgt of je opbouw klopt en de onderdelen binnen je scriptie volledig zijn. Een inhoudscheck zorgt ervoor dat je weet of de inhoud klopt en relevant is voor bijvoorbeeld je onderzoeksvraag. Je krijgt heldere feedback en verbetervoorstellen zodat je je scriptie goed kunt aanpassen. Maar de scriptie blijft van jou en dat is natuurlijk belangrijk. Het is jouw examen en dat moet je zelf doen. Maar hulp vragen is een mogelijkheid die je zeker kan overwegen. Je hoeft het niet alleen te doen. Dus twijfel je over de kwaliteit van je scriptie? Laat je adviseren en vraag hulp.