Wat kun je doen als je te maken krijgt met een hondenbeet?

0
1062

Er zijn veel Nederlanders die een hond als huisdier hebben. Zelf ben ik ook een grote liefhebber van honden. Ik ben vroeger opgegroeid met een hond als huisdier. Echter hebben mijn ouders ervoor gekozen om na de dood van onze hond tijdelijk geen nieuwe hond meer te nemen. Nu ik op mijn zelf woon met een vrouw en twee jonge kinderen, is het te druk om nog een hond in huis te nemen. Het hebben van een hond is een grote verantwoordelijkheid. Naast het uitlaten, het te eten geven en het opvoeden zijn er nog meer factoren waar je rekening mee moet houden. Zo moet je hondenbelasting betalen en je hond laten inenten bij een dierenarts. Als mijn kinderen wat ouder zijn, dan sta ik er zeker voor open om een hond in huis te nemen. Alleen is het momenteel niet erg verstandig om dat te doen.

De opvoeding is erg belangrijk

Honden zijn over het algemeen erg sociale en vriendelijke dieren om in huis te houden. Ze zijn erg zorgzaam en beschermend voor het gezin. Voor de vorming van de hond is het van groot belang om ze een liefdevolle en zorgzame opvoeding te geven. Als een hond op jonge leeftijd al te maken krijgt met geweld, dan kan hij getraumatiseerd raken voor de rest van zijn leven. Er zijn gelukkig maar enkele gevallen van honden die andere honden of zelfs mensen hebben aangevallen. Een hondenbeet is erg gevaarlijk en kan ook voor grote gevaarlijke gevolgen zorgen. Opvallend verschijnsel is dat vaak jonge kinderen het slachtoffer zijn van een hondenbeet. Gelukkig worden honden nadat ze iemand hebben aangevallen wel ingeslapen, zodat het zich niet nog eens kan voorkomen.

Agressieve pitbill in mijn buurt

Over het algemeen zijn de honden die in mijn buurt worden uitgelaten niet agressief, maar juist erg vriendelijk. Al stond er altijd wel een hond bekend om zijn intimiderende uitstraling en zijn agressieve houding. Het was duidelijk dat je deze hond niet zomaar kon begroeten en daar wel degelijk afstand van moest houden. Daarentegen was de baas van deze hond wel erg vriendelijk. Toch is er op een dag iets heel vervelends gebeurd. De pitbull heeft een tijd geleden een kind in zijn been gebeten. Het was een heftige hondenbeet waar het kind nog veel last van heeft gehad. Mede daardoor is de pitbull ingeslapen, zodat dit niet nog eens kon gebeuren. De baas van de hond vond het enorm jammer, maar kon zich wel vinden in het besluit. Tegenwoordig heeft hij wel weer een nieuwe hond gekocht. Ditmaal een bull dog en die is veel makkelijker in de omgang.