Decoreren door iets nieuws te proberen

0
1139

Als je net een nieuwe woning hebt of voor een nieuwe stijl hebt gekozen of nog niet zo goed weet wat je aan moet met het interieur, dan moet je nieuwe dingen blijven proberen. Zo kun je bijvoorbeeld een keer je muren in een andere kleur schilderen. Dat zal gelijk voor een grote verandering zorgen op de sfeer en het interieur van je woning. Je kunt voor lichtere kleuren kiezen zoals onder andere wit, grijs of lichtblauw of je kunt voor donkere kleuren kiezen zoals bruin, donkergroen of bordeaux rood. Deze kleuren kun je ook wel van elkaar onderscheiden als koude en warme kleuren. Het hangt van je eigen persoonlijke smaak en van je interieur af of je voor een koude of voor een warme kleur moet kiezen. Ook kun je voor elke ruimte in de woning kiezen voor een andere kleur. Je kunt met een beetje creativiteit al een heel eind komen.

Kiezen voor andere accessoires

Naast dat de kleur van je muren en de verschillende meubels in je woning veel invloed hebben op de sfeer en de stijl van je huis, kunnen diverse accessoires ook zorgen voor een extra sfeer. Door gebruik te maken van de juiste accessoires, kunnen deze van een grote toegevoegde waarde zijn voor de stijl en het interieur van je huis. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een grote kandelaar of om artistieke beeldjes op de eettafel neer te zetten. Ook kun je ervoor kiezen om een schilderij of zelfs een spiegel op te hangen. Veel accessoires zijn een extra accent op de stijl van je woning. Verder is het ook aan te raden om veel groen in huis te gebruiken. Een mooie grote kamerplant of een paar cactussen kan al voor een groot verschil zorgen. Je moet dingen uit blijven proberen om de stijl en de sfeer in huis te verbeteren.

Aan de slag met nieuwe verlichting

Vaak denkt men bij de stijl van een woning aan meubels en accessoires en wordt de verlichting van een huis onderschat. Zelf had ik er ook nog nooit aan gedacht om de verlichting van mijn huis compleet te vernieuwen. Toch zag ik de laatste tijd steeds vaker kamers waar men led verlichting in heeft aangebracht. Daardoor heb ik ook maar eens besloten om aan de slag te gaan met sfeervolle led verlichting. Ik heb een aantal van mijn lampen vervangen voor led high bay van een led verlichting winkel. Het verschil dat ik daarmee heb gemaakt is echt groter dan ik had gedacht. De sfeer in mijn huis is door de nieuwe lampen veel aangenamer geworden.