Waarom je Barcelona blijft bezoeken

0
1875

Als je mij vraagt wat mijn favoriete stad is om te bezoeken, dan zal ik je direct kunnen vertellen dat dit Barcelona is. Het is bruisende stad die veel te bieden heeft en waar je je als toerist nog altijd welkom voelt. Het ligt daarbij niet eens zo ver van Nederland vandaan, waardoor het niet een hele onderneming hoeft te zijn om de stad een bezoek te brengen. In deze blog wil ik graag met jullie delen waarom Barcelona een plekje in mijn hart heeft.

Architectuur in Barcelona

Als er één ding wat is waarvoor je naar Barcelona zou moeten, dan is het voor de schitterende architectuur. Je hebt er vele buurten waar je bijna sprookjesachtige huizen en straten hebt. Zo zou je zeker een bezoek moeten brengen aan Park Güell; een tuinstad met honderden felgekleurde tegeltjes op de muren.

Ook kun je je ogen uitkijken bij de vele kathedralen die Barcelona kent, zoals De Catedral de Barcelona, en natuurlijk Gaudi’s Sagrada de Familia. De stijl van Gaudi zie je ook op andere plaatsen in de stad terug. Een unieke stijl die de stad werkelijk onderscheid van andere steden.

Zon, zee, strand

Bij Barcelona denken mensen niet direct aan zon, zee en strand. Maar ook dit is zeker in Barcelona te vinden. Dit is dan ook één van de redenen waarom Barcelona zo'n leuke stad is om te bezoeken. Wanneer je de indrukken van de stad wilt verwerken, dan kun je heerlijk tot rust komen in één van de vele strandrestaurants van het strand aan de rand van Barcelona. En als je graag wat actiever wilt zijn, dan kun je hier ook lekker surfen of een andere watersport beoefenen.

Lekkernijen op elke hoek

Als er iets is wat je goed kunt in Barcelona, dan is het wel genieten van lekkernijen. Overal in de stad vind je leuke tapas-en pintxosbarretjes. Er zijn bovendien vele plaza’s waar je goed kunt vertoeven met een drankje. Zelf ben ik helemaal gek op Pintxos. Dit zijn stokjes met verschillende kleine hapjes er aan. Ze zijn niet hetzelfde als tapas, wat meer kleine gerechtjes zijn. De pintxos vind je op werkelijk elke hoek van de straten in Barcelona. Je zou hiervoor zelfs een hele dag uit kunnen trekken om een soort pintxos-tour te doen en op die manier de stad en de cultuur te leren kennen.

Ik hoop in ieder geval snel weer eens een stedentrip Barcelona te boeken. Jij ook?