Nieuw appartement, nieuwe vloer

0
1447

Sinds het begin van dit jaar ben ik de blije eigenaar van mijn eigen appartement. Er hoefde gelukkig niet heel veel te gebeuren. De vorige bewoners hadden niet lang ervoor nog de badkamer vervangen en de keuken was eigenlijk precies mijn smaak. Het enige wat gedaan moest worden was wat schilderwerk op de muren en de vloer. Ik heb nog even getwijfeld over wat ik precies wilde, omdat de vloer in de gang er nog relatief goed uitzag. Maar de vloer in zowel de woonkamer, als in de slaapkamers, was wel echt aan vervanging toe. Ik twijfelde of ik enkel alleen die kamers aan zou passen, of meteen het hele appartement onder handen zou nemen. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om in alle kamers (met uitzondering van de badkamer en het toilet) dezelfde vloer te laten leggen. Dit, om ervoor te zorgen dat het appartement één geheel zou worden en door het hele appartement dezelfde uitstraling naar voren zou komen. Ik moest dus op zoek naar een mooie vloer, voor het hele appartement, die ook nog eens betaalbaar zou zijn. 

Zoektocht naar de juiste vloer

Een mooie vloer, die ook nog eens betaalbaar zou zijn. En wilde ik dan comfort of meer onderhoudsvriendelijk?  Ik wist al vrij snel dat ik geen tapijt wilde, omdat ik dit eigenlijk niet heel gebruiksvriendelijk vindt. Ik kan namelijk best klunzig zijn en laat nog wel eens wat vallen. Dit wil je niet op je mooie nieuwe tapijt! Uiteindelijk viel mijn keuze op laminaat. Ik dacht ook: als ik per se comfort en warme voeten wil, kan ik ook altijd nog een kleed aanschaffen. Een kleed is namelijk ook makkelijk te vervangen in het geval van vlekken, in tegenstelling tot een hele tapijt-vloer.  Laminaat vloeren zijn momenteel de meest verkochte vloeren, omdat de kwaliteit ontzettend verbeterd is, er allerlei soorten en maten zijn (dus voor ieder wat wils), de vloer onderhoudsvriendelijk is en niet geheel onbelangrijk: heel betaalbaar is.

Laminaatwinkel

Voor de vloer koos ik bij laminaatwinkel de laminaat expert uit één van de speciale pakketten welk laminaat ik wilde en had ik meteen overzichtelijk wat ik zou moeten betalen voor mijn gewenste vloer. Uiteindelijk heb ik er ook voor gekozen om een offerte aan te vragen, omdat dit compleet met materialen en leg-kosten is. Ik heb er namelijk ook voor gekozen om mijn vloer te laten leggen, omdat ik (zoals ik al eerder vermelde) best klunzig ben. Ik ben blij dat ik hiervoor gekozen hebt en werd achteraf niet nog verrast met zogenaamde lever-kosten of voorrijkosten. Het was erg goed geregeld.

Resultaat

Ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij dat ik er voor heb gekozen om door het hele appartement dezelfde vloer te laten leggen. Het eindresultaat is erg mooi geworden en de kamers worden op deze manier bij elkaar betrokken, waardoor het als één geheel oogt.