Thuis leren

0
1649

Zoals alle andere studenten in Nederland, zit ik inmiddels al wekenlang thuis. Voor het leren van nieuwe dingen ben ik volledig aangewezen op online (video)colleges en ook alle werkgroepen vinden nu uitsluitend digitaal plaats. Het was even flink omschakelen en wennen aan zoveel zelfstandig werken. De eerste weken had ik er dan ook heel veel moeite mee om de planning te volgen en niet allemaal andere dingen te gaan doen thuis. Lees in deze blogpost meer over hoe ik de motivatie terug heb gevonden en nu weer hard aan het studeren ben!

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het is een beetje gek, maar ik heb mezelf herpakt nadat er een ongeluk gebeurde. Nu niet meteen schrikken, met mij gaat alles goed. Alleen met mijn Macbook ging het wat minder. Tijdens de eerste week thuis studeren zat ik aan de eettafel vol met studieboeken, lege pizzadozen, lauwe biertjes en half afgemaakte projecten. Ergens in deze stapel van troep lag ook mijn Macbook. Je raadt het zeker al, tijdens een iets te wild dansfeestje met mijn huisgenoot schoven wij de eettafel veel te ruig aan de kant. Een stortvloed aan troep schoof zo van de eettafel op de grond. Licht aangeschoten dat wij waren ging we natuurlijk helemaal stuk om dit voorval. Tot ik een harde krak hoorde. Mijn Macbook was met de troep mee op de grond gevallen en ik was er zojuist bovenop gaan staan! 

Zoektocht naar een oplossing

In één klap was ik weer nuchter. Wat een ramp! Mijn Macbook is niet alleen mijn meest kostbare bezit, maar ook de enige manier waarop ik momenteel kan studeren. Daarnaast staat het hele concept voor mijn afstudeerscriptie alleen lokaal opgeslagen. Met een gebarsten scherm en de laptop op zwart, kon ik nergens meer bij. Tijd voor een paniekaanval was er niet. Direct actie ondernemen was de enige mogelijkheid, want er was geen tijd te verliezen. Na een korte zoektocht op mijn telefoon heb ik gelukkig een reparatiecentrum gevonden waar ik dezelfde dag nog terecht kon. Mijn Macbook scherm vervangen was dan ook in een paar uur geregeld.

Aan de bak

Dit hele voorval heeft mij niet alleen flink wat geld gekost, maar heeft mij ook goed wakker geschud. Ik ben helemaal klaar met het niets doen en rondhangen. Mijn huisgenoot en ik hebben dan ook direct alle troep in huis opgeruimd en twee goede – en veilige – werkplekken gecreëerd op de eettafel waaraan wij nu weer lekker aan het leren zijn. Eten doen we aan de bar in onze keuken. Er zijn voorlopig even geen voedselresten en restanten van drankjes welkom in de buurt van onze computers!