Een gehoorapparaat kopen is een flinke stap

0
1333

Want met de aanschaf van een gehoorapparaat geef je dus toe dat je mankementen begint te vertonen. Maar dat is echt geen schande. Een gehoorapparaat kopen is tegenwoordig net zo gewoon als de aanschaf van een bril. En de moderne gehoorapparaten zie je ook nog eens (bijna) niet. Je hebt geen complete kast meer achter je oor hangen. Het is een knopje dat je in je gehoorgang doet en dat je leven een stuk aangenamer zal maken.

Hoe bepaal je of je een gehoorapparaat nodig hebt?

Meestal heb je zelf niet zo in de gaten dat je van alles mist in conversaties om je heen. Je gokt hier en daar een antwoord en lacht als je denkt dat dat de bedoeling is. Je omgeving zal eerder in de gaten hebben dat je gehoor wat terugloopt dan jijzelf. Neem je omgeving serieus en maak dan een afspraak bij de huisarts. Hij of zij zal je oren eens goed bekijken en uitspuiten als dat nodig is. Het kan dan zomaar zijn dat je gehoor weer op het oude niveau is. Maar helaas is dat niet altijd zo. De volgende stap is dan een afspraak maken met een gerenommeerd gehoorcentrum. Zij kunnen alle tests bij je doen en je advies geven met betrekking tot een gehoorapparaat kopen.

Ik wil nu niet naar een gezondheidscentrum

De corona-crisis lijkt over zijn hoogtepunt te zijn, maar veel mensen willen toch liever ver blijven van gezondheidscentra en klinieken. Gelukkig bestaat bij Oogvoororen de mogelijkheid om de audicien aan huis te laten komen. Alle apparatuur uit het gezondheidscentrum is ook beschikbaar in een mobiele versie en kan dus ook bij jou thuis gebruikt worden. De tests zijn net zo goed en betrouwbaar als wanneer je wel naar het gezondheidscentrum zou gaan. De audien kan je direct, bij je thuis, adviseren over de aanschaf van een gehoorapparaat. Dat is wel zo prettig!

Een gehoorapparaat kopen is niets voor mij

Dat zeggen veel mensen. Ze hebben na jaren van gehoorverlies niet meer in de gaten wat ze eigenlijk allemaal missen. De hoge of juist de lage tonen in hun favoriete muziekstukken, de vogeltjes die fluiten op de vroege morgen, de stemmetjes van de kinderen en kleinkinderen. Slechthorend zijn kan echt voor een isolement zorgen. En dat terwijl een gehoorapparaat kopen zo geregeld is. Sterker nog, je krijgt het gehoorapparaat een flinke tijd op proef. Want je zult echt weer moeten wennen aan alle geluiden om je heen.