Waar je op moet letten bij het kopen van een gaming pc

0
911

Gaming pc’s zijn razend populair. Waarschijnlijk heb jij er al een staan of ben je er van plan een aan te schaffen. Met honderden gaming pc’s is het soms lastig kiezen wat de beste keuze is. Een goede gaming pc is voor iedere gebruiker en voor iedere gamer afhankelijk waarvoor die de gaming pc gebruikt. Een echte die-hard gamer maakt gebruik van een gaming pc. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het aankopen van een gaming pc. 

Welke games ga je spelen

Natuurlijk kan je met veel geld over de brug komen en de allerdikste gaming pc kopen die er maar is. Zo kun je jaren vooruit en zal je ongekend plezier hebben van het gamen op je nieuwe computer. Echter is het allerdikste niet het aller slimste. Speel jij een simpele online game, dan is de laatste generatie videokaart overbodig. Wil jij bovenaan in de top 3 komen of verdien jij je geld met gamen dan is het slim om een sterke gaming pc te kopen. First person shooters zijn ontzettend populair en gameontwikkelaars gebruiken steeds meer geavanceerde technieken om jou de ultieme gaming experience te laten beleven. Bedenk dus goed welke spellen je gaat spelen, wat je daarvoor nodig hebt, hoe vaak je gamet en op welk niveau je wil meedraaien. 

Videokaart

De videokaart is misschien wel samen met de processor de belangrijkste hardware in je gaming pc. Een snelle, sterke videokaart zal zeker jouw prestaties beïnvloeden. Het is daarom goed om na te denken over welke videokaart je wil gebruiken voor jouw games. Een snelle videokaart zorgt ervoor dat je jouw games haarscherp ziet en een levensechte beleving ervaart. Belangrijk is hierbij ook de monitor. Heb je een ultrasnelle videokaart maar biedt jouw monitor niet de gewenste hoogte aan resolutie zal je ook weinig hebben aan een dure videokaart. Daarnaast moet een videokaart wel in je behuizing passen of je moet hem extern naast je behuizing hebben staan. 

Processor

De strijd om de snelste processor is weer losgebarsten. Waar nu i5 de standaard is, is de i9 processor alweer de laatste generatie processor. Hoe sneller de computer kan rekenen door de processor hoe sneller en beter jij games kan spelen. De meeste samensteller van gaming pc’s raden een i7 processor aan omdat een i9 processor nog te zwaar is voor de andere hardware. 

Behuizing

Als je de keuze hebt gemaakt wat voor videokaart en wat voor processor je wil gebruiken is het noodzakelijk om een behuizing te kiezen die groot genoeg is om deze hardware te implementeren. Voor degene die het interesseert komt de behuizing in vele design zoals met led verlichting. In ieder geval moet het praktisch zijn voor alle hardware die je wil toevoegen.